SEO optimizacija za čarter tvrtke
07.07.2020. / Sadržajni marketing

SEO (Search Engine Optimisation) je često mistificiran pojam jer neupućenima nije posve jasno o čemu se tu točno radi i ne dobivaju se instant rezultati već se na rezultate mora čekati. Optimizacija za tražilice zapravo znači da želite imati web stranicu koju će vaši klijenti odmah pronaći na Internetu kada ukucaju određene ključne riječi. SEO uključuje unošenje malih promjena na vašu web lokaciju i u kombinaciji s ostalim optimizacijama imaju značajan učinak na način na koji vaši korisnici doživljavaju vaš web i kakve rezultate ostvarujete u organiskim pretragama.

Bez obzira što tražili, ljudi se danas za preporuke i odgovore gotovo uvijek prvo okreću online tražilicama poput Googlea. Yacht charter usluge nisu iznimka. Ako se netko pita gdje i na koji način iznajmiti brod, budite sigurni da će pretražiti Internet. Samo je pitanje hoće li među rezultatima pretrage pronaći vašu čarter tvrtku?


Ako se vaša web stranica i kontakt podaci ne nalaze među rezultatima na prvoj stranici pretrage, tada to drastično otežava potencijalnim klijentima da vas pronađu. Vjerujemo da poslujete kvalitetno pa bi bila dvostruka šteta – za klijenta i za vas – ako vas ne uspiju pronaći.


Ako želite biti dostupni novim klijentima, ponuditi im najbolje usluge koje imate i povećati prihode svoje tvrtke, Search Engine Optimization (SEO) je aktivnost u koju se isplati uložiti.


Kako SEO može pomoći čarter tvrtkama?

Yacht Charter


Search Engine Optimization, odnosno optimizacija za tražilice bitna je kako bi korisnici, pretražujući određene ključne riječi na Internetu, mogli naći upravo vas, a time i usluge koje im u trenutku pretrage trebaju. 


Iako se to na prvi pogled čini kao lagan zadatak, SEO stručnjaci i specijalizirane SEO tvrtke svjesni su da se algoritmi tražilica poput Googlea mijenjaju iz dana u dan. Uz to znaju na koji način korisnici pretražuju Internet i imaju poseban set vještina kojima se mogu koristiti da bi povećali vašu vidljivost na tražilici – od marketinških strategija, vještina pisanja, poznavanja statistike, itd.


Upravo zato se isplati započeti sa SEO optimizacijom. Shvatite to kao ulaganje jer, naspram tradicionalnog marketinga, digitalni marketing je znatno jeftiniji u odnosu na rezultate koje donosi.


Što očekivati od SEO stručnjaka?

SEO expert

On-Site Optimizacija vaše web stranice


Svaki SEO stručnjak počet će od vaše web stranice (on-site SEO) koju će temeljito analizirati, vidjeti kako ju može tehnički poboljšati i predložiti SEO strategiju kojom će se vašu stranicu dovesti među prve rezultate na tražilici.


Tim stručnjaka optimizirat će vašu web stranicu tako da funkcionira besprijekorno i da se vaši klijenti njome mogu lako koristiti i lako je pronaći. Vodit će računa o tome da je vaša stranica brza, da je tehnički ispravna i da ima sadržaj optimiziran istovremeno za korisnika i za tražilice.


Lokalni SEO je također vrlo važan dio SEO strategije, a omogućava korisnicima da vas pronađu koristeći lokalne pojmove kao što je na primjer "Najam jedrilice Zadar" ili “Brodovi čarter Split”  


Provođenje navedenih SEO aktivnosti povećava šansu da na vašu stranicu naiđu korisnici koji zaista trebaju vaše usluge, a time i da postanu vaši klijenti.


Izgradnja poveznica na vašu web stranicu

Osim on-site optimizacije vaše web stranice, SEO firme bave se i off-site SEO strategijama koje između ostalog podrazumijevaju PR objave, društvene mreže ili dodavanje stranice u lokalne direktorije.


Online prisutnost je jako bitna stavka, a svako spominjanje vaše web stranice pomaže Googleu više rangirati vašu stranicu i graditi online reputaciju. U konačnici, što vas se više spominje, to je veća šansa da će korisnici upravo vas kontaktirati. Više kontakata na kraju rezultira većim brojem novih klijenata.


Od SEO stručnjaka stoga možete očekivati i da će pomoći u građenju poveznica prema vašoj web stranici (link building) na drugim web stranicama i vođenjem računa o vašim recenzijama.


Iako je čarter sezona već počela i unatoč krizi izazvanoj pandemijom virusa COVID-19, uvijek ima prostora i vremena za rast i unapređenje vaše čarter tvrtke. Upravo je ovo idealno vrijeme da započnete sustavan rad na svojoj intenetskoj prisutnosti. Ako pronađete svog SEO partnera sada, već ćete u nekoliko mjeseci moći vidjeti pozitivne rezultate!

Ukoliko ste jedan od onih čartera koji su u potrazi za primjenjivim rješenjma za poboljšanje poslovanja te ukoliko razmišljate kako započeti proces SEO optimizacije za vaš čarter, javite nam se za besplatnu analizu i prijedlog poboljšanja vašeg weba.