Kako se prekvalificirati i započeti novu karijeru u digitalnom marketingu
15.09.2022. / Edukacija djelatnika

Karijera u digitalnom marketingu se smatra izvrsnim odabirom za budućnost. Zašto? Jednostavno jer se ovaj sektor iz godine u godinu sve više razvija i raste, relativno je jednostavno dodatno se prekvalificirati, a predznanje već posjedujete.

IT industrija se već godinama smatra vodećom u poslovnom svijetu i sve više ljudi, bez obzira na obrazovanje i dob, odabire razne programe prekvalifikacije i obuke kako bi imali što više prilika za posao. Glavna prednost poslova u ovoj branši je što omogućava brzu obuku i uz konstantno usavršavanje da upije što više znanja, može dovesti do sigurnih poslova i dobre zarade. Digitalni marketing jedan je od najčešćih izbora jer većina ljudi već ima određeno predznanje i samo im je potrebno dodatno preusmjeravanje i oblikovanje kako bi se prekvalificirali. Karijera u ovom sektoru dobra je odluka za sigurnu budućnost, kako poslovnu tako i financijsku. 


Pažljivo odaberite jednu kategoriju marketinga 


Svatko tko ima uspješnu karijeru u digitalnom marketingu jednom je bio početnik. Znanje se gradi s vremenom, a na karijeri se radi, stoga je potrebno prvo se dobro informirati o svim poljima u kojima se možete okušati. Pročitajte sve opise poslova, neke od oglasa za posao detaljno da vidite što će se od vas tražiti i pokušajte na temelju toga shvatiti koja je kategorija za vas. Na temelju Vašeg predznanja iz područja i koliko ste spremni raditi na znanju i usavršavanju, možete pronaći idealnu poziciju za sebe. Imajte na umu da će nekoliko kategorija privući vašu pozornost pa za početak pronađite onu koja vam najviše odgovara. Pažljivo odaberite jednu kategoriju. 


Pronađite odgovarajući tečaj 


Danas svi drže edukacije i tečajeve, ali malo je onih provjerenih koji zaista imaju sva potrebna znanja koja vam mogu prenijeti. Kada birate tečaj, raspitajte se i istražite agenciju ili pojedinca koji nudi obuku. Uglavnom ove tečajeve drže provjerene agencije, no nerijetko se događa da ih zbog velike popularnosti tečajeva drže nedovoljno obučeni ljudi, pa čak i početnici, koji nisu u stanju prenijeti znanje ili vam dati prave odgovore na vaša pitanja. pitanja tijekom treninga. Uložite u tečajeve s dokazanim ljudima čija su imena poznata na terenu kako biste bili sigurni da ćete dobiti potrebno znanje za prekvalifikaciju


Istražite najpopularnije oglase za posao 


Ukoliko imate dilemu i ne možete se odlučiti između nekoliko sličnih poslova, pogledajte kakva je traženost kada je pronalazak posla u pitanju. Pogledajte koji su najpopularniji oglasi za posao u području digitalnog marketinga. Upravo u uvjetima za prijavu na ova radna mjesta vidjet ćete što poslodavci traže kako biste bili sigurni da imate sva potrebna znanja ili dobili pravu informaciju o tome što još možete učiniti kako biste postali odgovarajući kandidat.

 

Google analytics na mobilnom uređaju

Počnite odmah sa radom 


Područje digitalnog marketinga je ogromno i sva znanja koja steknete i upijete bit će vam od koristi. Sve dok vam traje prekvalifikacija i stječete makar i početna znanja, pokušajte napraviti neke sitne poslove da vidite kako to sve izgleda u praksi. Prijavite se za upravljanje stranicama na društvenim mrežama, osmislite oglase i promotivni materijal za neke manje tvrtke i pokušajte smisliti nekoliko strategija za promociju brenda. Sve to će vam pomoći da pratite promjene u funkcioniranju poslovanja tvrtke kako biste uvidjeli zašto se sve to radi u marketinške svrhe


Crpite znanje na sve strane 


Digitalni marketing postoji već dugi niz godina i mnogi su profesionalci u ovom poslu koji svoje znanje dijele s drugima. Postoji niz knjiga koje vam mogu biti neiscrpna literatura, brojni intervjui i epizode podcasta posvećene svima – od početnika do profesionalaca – a mogu biti i izvrsna dopuna. Pridružite se raznim grupama koje se bave ovim područjem kako biste pratili sve promjene i novosti te uvijek bili u tijeku sa svime što vam može pomoći u stjecanju znanja. 
 
Nakon svih ovih koraka bit ćete spremni isprobati svoje prve dane na novom poslu i započeti karijeru u novom području. Već nakon kratkog vremena vidjet ćete koliko brzo možete napredovati i kako se lako gradi znanje ako ste spremni raditi i učiti